Amerikaanse vrouw wint 3 miljoen dollar door verdwaald bericht in junk mail

Even zoeken naar een verloren mailtje in je junkfolder en een bericht vinden dat je het winnende lotje uit de loterij gekocht hebt. Een écht bericht. Het overkwam Laura Spears uit de Amerikaanse staat Michigan. Ze bleek maar liefst 3 miljoen dollar (2,6 miljoen euro) te hebben gewonnen.

Doorgaans puilt onze junk mail uit met dubieuze vriendschapsverzoekjes, verhulde pogingen tot chantage of schreeuwige mails die ons ervan willen overtuigen dat we een of andere grote prijs hebben gewonnen. Meestal gunnen we die mail -terecht- geen blik waard. Maar het loont de moeite om af en toe toch eens door je junk mail te gaan. Laura Spears, een 55-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Michigan, ontdekte op die manier dat ze de winnaar was van een jackpot van 3 miljoen dollar (omgerekend zo'n 2,6 miljoen euro).

De jackpot van de Mega Millions-trekking van de Michigan Lottery was eind vorig jaar opgeklommen tot een hoog bedrag. Spears zag een advertentie op Facebook en kocht een ticketje op de website van de staatsloterij. "Enkele dagen later was ik op zoek naar een mailtje dat ik van iemand gekregen had moeten hebben. Ik controleerde mijn spam en daar zag ik een mailtje van de loterij dat ik gewonnen had", vertelt Spears. "Ik kon niet geloven wat ik las, dus logde ik in op mijn account bij de loterij om te checken of die boodschap klopte. Ik ben nog altijd in shock dat ik echt 3 miljoen dollar gewonnen heb."

Spears trok recent naar het hoofdkantoor van de Michigan Lottery om haar prijs te claimen. Ze is van plan om een deel van de winst te delen met haar familie en vroeger dan gepland met pensioen te gaan. "En ik heb de Michigan Lottery aan mijn lijst met veilige afzenders toegevoegd, in het geval ik nog eens een mail krijg dat ik een grote prijs gewonnen heb."

Meest gelezen