Havik en buizerd samen betrapt bij "inbraak" in kippenhok: "Ze hadden op hetzelfde moment hetzelfde idee"

In Brasschaat zijn een havik en een buizerd samen betrapt in een kippenren. "De twee roofvogels hadden op hetzelfde moment hetzelfde idee. De buizerd heeft de havik flink toegetakeld. De kippen overleefden het niet", zegt Dafne Van Mieghem van Wilde Dieren in Nood op Radio 2 Antwerpen.

Een buizerd en een jonge havik die tegelijkertijd binnendringen in een kippenhok. Dat hadden de hulpverleners van Wilde Dieren in Nood in Kapellen nog nooit meegemaakt. "Toch kregen we daarover een oproep van een kippeneigenaar uit Brasschaat", vertelt Dafne Van Mieghem op Radio 2 Antwerpen.

De buizerd had de jonge havik het meest toegetakeld

"Op één of andere manier hadden de twee roofvogels hetzelfde idee. Ze raakten helaas niet meer uit het hok en begonnen te vechten. De buizerd had de jonge havik het meest toegetakeld. De kippen overleefden de passage van de twee roofvogels niet."

Het opvangcentrum maakte zelfs heuse mugshots van de gevleugelde inbrekers:

Beeld: VOC Brasschaat/Kapellen

Wilde Dieren in Nood waarschuwt kippeneigenaars om hun hok goed af te schermen voor roofvogels en andere kippenliefhebbers. De beide vogels bleken na een nachtje brommen in het opvangcentrum voldoende hersteld.

Bekijk de beelden van de vrijlating van de havik hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen