Sint-Truiden wil voortaan bewakingscamera’s leasen: "Altijd de meest actuele camera's"

De politiezone rond Sint-Truiden kiest ervoor om geen eigen bewakingscamera's meer aan te kopen maar om ze te leasen. Dat is volgens hen beter omdat de technologie snel verandert en de toestellen snel verouderd zijn. 

In Sint-Truiden worden verschillende camera's van negen jaar oud vervangen en komen er op 16 locaties ook camera's bij. Die zullen gebruikt worden door de politie, maar ook om het kortparkeren te meten met digitale sensoren.

“Het voordeel aan een leasecontract is dat er ook een onderhoudscontract aan verbonden is”, zegt burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden (CD&V). “Je hebt dan ook altijd de meest actuele camera’s en de dienstverlener is dan ook het enige aanspreekpunt voor de stad en voor de gebruiker. Het is een vrij groot dossier en we spreiden het dan ook over acht jaar.”

Het dossier moet wel nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Meest gelezen