Boze landbouwer blokkeert weg met tractor uit onvrede met Aquafin-werken

In Meise heeft een boze landbouwer gisteren werken van Aquafin doen stilleggen. Hij blokkeerde met zijn tractor de weg uit onvrede met de werken. Uiteindelijk werd de tractor weggesleept. 

Aquafin voert momenteel werken uit die moeten voorkomen dat er nog eens waterellende is zoals vorige zomer. Toen werd Meise zwaar getroffen door wateroverlast. Aquafin legt onder meer een gracht aan op de grens met het perceel van de landbouwer. Daarvoor moest een stuk grond onteigend worden en daar is de landbouwer het niet mee eens. Hij blokkeerde daarom de weg met zijn tractor zodat de werken moesten worden stilgelegd. Vervolgens sloot hij zichzelf op bij hem thuis. 

“De landbouwer heeft een paar keer een procedure ingezet tegen Aquafin, zelfs tot bij de Raad van State”, zegt schepen van Openbare Werken Tom Heyvaert (LB+). “Maar de landbouwer kreeg altijd ongelijk dus eigenlijk was hij uitgeprocedeerd. Daarom heeft hij de werken stilgelegd, maar dat is natuurlijk geen oplossing.” De politie werd erbij gehaald, de tractor moest worden weggesleept en de politie stelde een proces-verbaal op.

Oplossing wateroverlast

De gracht die Aquafin graaft moet dus een oplossing bieden voor de wateroverlast in Meise. “Op verschillende plaatsen in de gemeente, onder andere in Rode, was er in augustus wateroverlast. De nieuwe gracht moet het water opvangen dat van de velden vloeit, dat gebeurt zo dicht mogelijk bij de bewoning. Vlakbij is Aquafin ook al bezig met grote collectorwerken. Daar zal het afgevoerde water opgevangen worden”, aldus schepen Heyvaert.

Meest gelezen