Radio 2

Brand in winkelcomplex: zware schade maar geen gewonden

In Sint-Stevens-Woluwe heeft het gisterenavond zwaar gebrand in een winkelcomplex. Op de hoek van de Leuvensesteenweg en de Harenheidelaan kreeg keukenwinkel Kvik het zwaar te verduren. De schade is groot maar er vielen geen gewonden. De brand is veroorzaakt door een kortsluiting in een kopieermachine, zo blijkt nu. 

De brand brak kort na acht uur disndagavond uit in het winkelcomplex in Sint-Stevens-Woluwe. De brandweer besliste meteen na aankomst om op te schalen. Dat wil zeggen dat er alvast versterking wordt opgeroepen, voor het geval de brand grote uitbreiding zou nemen. 

De schade aan de keukenwinkel Kvik op de bendenverdieping is groot, maar er zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Alain Habils, woordvoerder van brandweerzone Vlaams-Brabant West: “In eerste instantie was er vooral veel rook te zien. Maar de Kvik-winkel is inderdaad zwaar beschadigd. Het filiaal van Dreambaby op de eerste verdieping bleef gespaard op wat rook na. Er zijn geen slachtoffers.” 

Kortsluiting

De branddeskundige stelde vast dat er zich een kortsluiting aan een kopieermachine in een kantoorruimte heeft voorgedaan. Dat laat het parket Halle-Vilvoorde weten. Zowel de Kvik-keukenwinkel, waar de brand ontstond, als de bovengelegen Dreambaby zijn intussen vrijgegeven, maar blijven voorlopig gesloten.

 

Radio 2

Meest gelezen