Politie start intern onderzoek naar mogelijk overdreven politiegeweld tijdens coronabetoging

De Brusselse politie voert een intern onderzoek naar een incident waarbij verschillende politiemensen een man zwaar zouden hebben aangepakt in de marge van de coronabetoging in Brussel. Er zijn beelden opgedoken van het incident, en er zou ook klacht zijn ingediend door de persoon in kwestie. 

Het zijn Franstalige media La Dernière Heure en RTL die de beelden - origineel van het facebookplatform "Vécu 3 officiel" - van het incident verspreidden. Op de beelden is te zien hoe enkele agenten een man proberen op te pakken tijdens de betoging van afgelopen zondag, en meerdere slagen krijgt. 

De feiten deden zich voor rond 15 uur, toen de politie het Jubelpark ontruimde. Enkele heethoofden bleven de politie bekogelen en de confrontatie zette zich in de naburige straten verder. In een van de straten pakte de politie een jonge man op. Volgens de reportage van RTL zou de man niets met de manifestatie te maken hebben gehad.

De man in kwestie zou klacht hebben ingediend bij de politie. De politie zelf kan enkel bevestigen dat ze "op de hoogte is van de zaak". De beelden zijn in ieder geval wel van afgelopen zondag.

"We voeren een intern onderzoek naar dit incident. Het is niet duidelijk of de man al dan niet betrokken was bij de betoging, dat maakt deel uit van het onderzoek", aldus woordvoerster Ilse Van de Keere. Wat er voorafgaand aan de beelden is gebeurd, is niet helemaal duidelijk. 

Meest gelezen