"Kutbier" in Kuttekoven: café verkoopt opvallend Nederlands bier 

In Kuttekoven (Borgloon) serveert taverne de Klee tegenwoordig "Kutbier", een opvallend biertje uit Nederland. Ook in het bierarsenaal in het café: "Klootzakske" en "Tietje". Het bier slaat alvast aan bij vaste klanten en is binnenkort ook een vaste waarde op de drankkaart. 

"Kutbier" is een blond bier gemaakt op basis van korianderzaad en... pruimen. Twee Nederlandse vrouwen brachten het bier enkele jaren geleden op de markt. "Ik heb er onlangs zo eentje geproefd, en ik vond het zeker niet slecht", steekt uitbater Benny Thijs van wal. "Ik dacht toen: als ik het een tweede keer naar binnen krijg, dan kan ik het even goed verkopen. En dat is ook gelukt."

Omwille van de duidelijke woordspeling kon Thijs het bier niet laten liggen. "Kutbier in Kuttekoven, dat is toch geweldig", lacht hij. "Na veel moeite is het gelukt om enkele kratten tot in het café te krijgen, dus binnenkort komt het officieel op de kaart te staan." Wie het bier toch al eens wil proeven, kan al terecht in het café in Borgloon. Interesse uit de buurt is er alvast bij de vleet. "Ik heb al heel veel telefoontjes gehad van klanten", klinkt het.

"Kutbier" is niet het enige opvallende bier met een seksueel getinte naam dat op de kaart van Benny Thijs staat. Luister hier naar welke bieren hij nog allemaal aanbiedt:

Wie een "Kutbier" bestelt bij taverne de Klee, zal het bier ook in een aangepast glas geserveerd krijgen. "Ik heb glazen besteld in de vorm van een vrouwenlichaam, om in thema te blijven. Je merkt dat gewone bieren het steeds minder goed doen, dus je moet zulke dingen doen om op te vallen", voegt Thijs er nog aan toe.

Meest gelezen