Nu ook aangifte tegen regisseur van "The voice of Holland" die in opspraak kwam 

Een oud-deelneemster aan "The voice of Holland" heeft aangifte gedaan tegen een regisseur van het programma. Dat meldt de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad. De man zelf vindt dat hij niets verkeerds gedaan heeft, maar vriendschappelijk met de kandidaten omging. Tegen de regisseur kwamen ook klachten binnen bij het programma BOOS dat het wangedrag achter de schermen van "The voice of Holland" vorige week blootlegde. 

Er zijn nu aangiftes gedaan tegen alle mannen die in opspraak kwamen in het schandaal rond "The voice of Holland". Het programma BOOS onthulde dat er al jarenlang seksueel grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt achter de schermen van de talentenjacht. 

Er waren al aangiftes gedaan tegen ex-coach Marco Borsato, coach Ali B en orkestleider Jeroen Rietbergen. Nu is er ook een aangifte tegen de anonieme regisseur die in de BOOS-uitzending door 15 vrouwen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens het AD zou de aangifte gedaan zijn door iemand die niet getuigd heeft bij BOOS. 

Het AD had zelf belastende verklaringen over de regisseur binnengekregen en confronteerde de man er al mee voor de uitzending van BOOS afgelopen donderdag. Hij zei dat hij op een vriendschappelijke manier met de kandidaten omgaat en dat hij ze soms wel eens vastpakt en complimentjes geeft. 

"Het grappige is dat twaalf jaar geleden niemand dit raar vond. Dan kreeg je complimenten over hoe goed je in je vak was. En nu, zeker als er wat jongere mensen rondlopen, hoor je: o, die gaat zeker met ze naar bed. Zo onrechtvaardig. Echt. Ik kan er gewoon niet bij”, reageert hij. 

Na de uitzending van BOOS wou de regisseur niet meer reageren, met het oog op het onderzoek. 

Meest gelezen