Maaseik bouwt nieuwe vleugel voor bibliotheek in cultuurcentrum

In Maaseik starten vanaf augustus de verbouwingen van het cultureel centrum Achterolmen. Er komt een nieuwe vleugel voor de bibliotheek. Met de verbouwingen wil de stad het cultureel centrum uitbouwen tot een echt cultuurhuis.

De plannen voor de renovatie van het cultuurcentrum en de bouw van een nieuwe vleugel waren al lang bekend, maar in augustus zullen die werken daadwerkelijk van start gaan.

Naast de grondige renovatie van het cultuurcentrum Achterolmen omvatten de plannen de verhuis van de stedelijke bibliotheek van de Bleumerstraat naar deze nieuwbouw langs de Van Eycklaan. Met de nieuwe bibliotheek, die geïntegreerd zal zijn in het vernieuwd cultuurcentrum, wil de stad er een echt cultuurhuis van maken waar het bruist van bedrijvigheid.  

Voor de verbouwingen trekt het stadsbestuur bijna 8 miljoen euro uit. De opening van de cultuursite is gepland in februari 2024.

Meest gelezen