Radio 2

Maldegem opent pop-upopenluchtzwembad voor kinderen tijdens zomermaanden 

Tijdens de zomermaanden zal de gemeente Maldegem een pop-upopenluchtzwembad openen. Het is het eerste, weliswaar tijdelijke, buitenzwembad voor het Meetjesland. De gemeente heeft daarvoor 50.000 euro opzij gezet. Het zwembad zal er vooral zijn voor kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Maldegem heeft een stedelijk overdekt zwembad naast het Sint-Annapark. Maar om het in juli en augustus aantrekkelijk te maken voor de inwoners, gaat ze een tijdelijk openluchtzwembad installeren. Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld): "Een klein stukje van het park gaan we gebruiken voor het pop-upzwembad."

Niet naar Cadzand

Rond het zwembad gaan nog een aantal zaken te beleven zijn om de volwassenen bezig te houden. De burgemeester hoopt dat de Maldegemnaar dan niet naar andere oorden wil trekken: "Misschien gaan ze dan niet naar Cadzand, Knokke of Oudenberg naar het openluchtzwembad."

Misschien gaan de Maldegemnaars dan niet naar Cadzand, Knokke of Oudenberg
Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld)

Oorspronkelijk wilde de gemeente een nieuw zwembad bouwen, maar die plannen zijn voorlopig opgeborgen. Aan dat nieuwe zwembad ging een buitenzwembad gekoppeld worden. Als alternatief komt er dus een pop-upzwembad buiten. "Het is vooral voor kinderen en jongeren", legt de burgemeester uit. "Voor de kinderen zal het een 30 centimeter hoog zijn en ongeveer 20 op 20 meter."

Glijbanen en strandbar

Voor de oudere kinderen tussen 12 en 18 jaar zullen er twee glijbanen komen. Het zwembad wordt gebouwd boven de grond: "We gaan een houten planchée maken met eventueel wat zand. Er zal naast het cafétaria van het huidige zwembad ook een strandbar zijn voor de volwassenen." Er is rekening gehouden met de hygiëne en met de veiligheid. Redders zullen een oogje in het zeil houden. Het idee komt uit Brussel, zegt Van Hulle: "We zagen het daar en vonden dat een goed idee."

Het Meetjesland heeft nog geen buitenzwembad, dus het is nieuw voor de omgeving. "We hopen dat dit iets is dat inslaat en dat we ieder jaar kunnen herhalen", zegt de burgemeester nog. De kostprijs is begroot rond de 50.000 euro. Indien de gemeente het ook voor volwassenen zou doen, zou het te duur zijn, zegt de burgemeester nog.

Maldegem is trouwens niet bang om iets speciaals te doen, want vanaf februari kunnen de inwoners in botsautootjes op het ijs rijden. Dat is een activiteit dat uit Amerika komt overgewaaid en heet "Ice Bumper Cars".

Meest gelezen