Ongerustheid blijft voor de 250 Makro-werknemers in Eke

Het personeel van de Makro-vestiging in Eke bij Nazareth, blijft met vragen zitten over de toekomst. Dat bleek op de personeelsvergadering gisteravond. Die kwam er nadat het personeel vrijdag spontaan het werk had neergelegd. Intussen is de winkel weer open, maar de ongerustheid over een verkoop van de winkelketen en de hoge werkdruk blijft bij de 250 werknemers.

"Werknemers die vertrekken bij Makro worden niet vervangen", zegt Leen Van Lierde van de liberale vakbond ACLVB. "Als ze toch worden vervangen, dan is dat door tijdelijke interimkrachten, maar niet door vaste mensen en dat brengt een hoge werkdruk met zich mee." Bovendien zijn er geruchten dat Metro, de Duitse distributiegroep waartoe Makro behoort, de verlieslatende winkels zou verkopen. "Misschien is België daarbij", vraagt de vakbondsafgevaardigde zich af. Woensdag zou de Duitse groep daar duidelijkheid over scheppen.

Personeelsvergadering

Het was een digitale personeelsvergadering gisteravond, maar twee derde van de leden waren aanwezig. "Volgende week maandag is er een vergadering met de directie waarop het plan voor 2022 wordt toegelicht. We hopen dan meer duidelijkheid te hebben." Intussen is de winkel weer open en werkt het personeel voort. "We doen dagelijks ons werk en zo lang als de winkel er is, willen we dat goed doen en in een goede sfeer", aldus Leen Van Lierde.

Meest gelezen