Patiëntjes kunnen Cliniclowns voortaan via app op smartphone bereiken

Vandaag lanceren de Cliniclowns een app waarmee ze voortaan kunnen chatten met kinderen die in het ziekenhuis liggen. “Het zal de fysieke bezoekjes niet vervangen, maar het is een manier om kinderen altijd te bereiken”, legt Valérie Van Gastel uit op Radio 2 Antwerpen. 

In een ziekenhuis verblijven, doet bijna niemand echt graag. Om het verblijf voor kinderen wat aangenaam te maken, zijn de Cliniclowns in het leven geroepen. Met hun dolle fratsen proberen zij de kinderen op te vrolijken. Dat gebeurde eerst vooral in de kamer van de patiënt zelf, maar sinds vandaag kan dat ook via een app op de smartphone. 

Drempel

“Sinds 2008 kunnen de kinderen onze Cliniclowns al via de computer bereiken door te videobellen”, vertelt Valérie Van Gastel van de organisatie Cliniclowns, waarvan de hoofdzetel in Wilrijk gevestigd is. 

Toch merkte de organisatie dat er nog een drempel was om de clowns online te bellen. “Er was altijd wel iemand van het ziekenhuispersoneel nodig om een tablet of pc in de kamer te voorzien. Aangezien bijna elk kind wel overweg kan met apps op de smartphone, hebben we besloten om er eentje te ontwikkelen.”

En zo is de Clinicam app geboren. Al is het niet de bedoeling dat de app de fysieke bezoekjes zal vervangen. “Het is een extra tool om kinderen altijd te bereiken. Ook handig in tijden van corona. Door de strenge bezoekersregeling in sommige ziekenhuizen, zijn we nog niet overal toegelaten”, aldus Van Gastel. 

Meest gelezen