Thomas en Sien nemen afscheid als Ketnet-wrapper, Ketnet gaat op zoek naar nieuw talent

In april stoppen Sien Wynants en Thomas Van Achteren als Ketnet-wrapper. Dat hebben ze aangekondigd in "Gillis en Govaerts" op MNM. Om hun vertrek op te vangen, lanceert Ketnet vandaag een zoektocht naar nieuw talent. Iedereen kan zich inschrijven via wordwrapper.be. Vanaf 1 mei zullen verschillende kandidaten het opnemen tegen elkaar in het programma "Wie wordt wrapper?". 

Sien Wynants won in 2012 zelf de tweede editie van "Wie wordt wrapper?" Ze presenteerde Ketnet-programma's zoals "Kingsize live", "Goed gezien!" en "Schijtluizen". Begin april zal ze samen met collega Thomas Van Achteren afscheid nemen op het Gala van de Gouden K's, de grote awardshow van Ketnet in het Sportpaleis. 

"Na 9 jaar heb ik het gevoel dat ik zowat alle Ketnet-watertjes doorzwommen heb. Ik heb de dagelijkse live-wrap nog meegemaakt, Kingsize Live, het allereerste kleine Gala tot het Sportpaleis. Vaak in het buitenland gezeten en mooie programma's gemaakt. De cirkel is rond. Tien jaar had een mooi rond getal geweest, maar net daarom doe ik het nu al. Ik sta open voor elke nieuwe uitdaging, voor minstens negen jaar!", zegt Sien. 

Zo kondigden Sien, die in quarantaine zit, en Thomas hun afscheid aan bij MNM:

Videospeler inladen...

Nieuwe avonturen

Thomas Van Achteren is sinds 2015 Ketnet-wrapper. Voordien nam hij al deel aan "Junior Eurosong" en was hij te zien in "Ketnetpop". Ook hij vindt het tijd om de fakkel door te geven. 

“De afgelopen acht jaar heb ik zoveel fijne dingen gedaan bij Ketnet, waar ik voorheen enkel maar van kon dromen. “Goedenavond jongens en meisjes!!!” in een overvol Sportpaleis. Samen met de Ketnetters de wereld een heel klein beetje warmer maken tijdens De Warmste Week. Presenteren voor een gevuld strand op Pennenzakkenrock en zoveel meer. Het is tijd om de fakkel door te geven. Iemand anders deze fijne ervaringen te gunnen en zelf op zoek te gaan naar nieuwe avonturen", zegt Thomas.

Jelle Mels van Karrewiet sprak met Sien en Thomas over hun afscheid van Ketnet:

Videospeler inladen...

Wie wordt wrapper?

Het is al de vierde keer dat Ketnet via een talentenjacht op zoek gaat naar nieuwe wrappers. Naast Sien Wynants, werden ook Charlotte Leysen en Gloria Monserez ontdekt via "Wie wordt wrapper?" 

Sander, Sarah en Gloria gaan op zoek naar twee nieuwe collega's.

Ketnet is al 24 jaar een kweekvijver voor talent. Steven Van Herreweghe, Ianka Fleerackers, Gitte Van Hoyweghen en Sven Ornelis waren het eerste wrapper-kwartet van Ketnet. Andere voorbeelden zijn Peter Van de Veire, Staf Coppens, Jelle Cleymans, Erika Van Tielen, Britt Van Marsenille en Niels Destadsbader. 

De zoektocht "Wie wordt wrapper?" gaat van start op zondag 1 mei. Inschrijven kan tot 28 februari via wordwrapper.be.

Meest gelezen