Jasper Jacobs

Twee jaar cel voor man die grootvader, oom en fitnessleraar aanvalt

Een 29-jarige man is door de rechter in Mechelen veroordeeld tot twee jaar cel omdat hij in amper een half uur tijd zijn grootvader, een oom en een fitnessleraar rake klappen had verkocht. Zijn moeder en een andere oom konden ontsnappen aan zijn agressie. Het parket vroeg een celstraf met probatie-uitstel als de dader bereid was om zich te laten begeleiden voor zijn drugsgebruik maar dat weigerde hij. 

Vorige jaar in de zomer ging de man op een avond helemaal door het lint. Hij reed naar het huis van zijn grootvader en viel de man aan met een stoel. Hij gaf hem ook enkele vuistslagen in het gezicht en tegen de ribben. Een kwartier later stapte hij een fitnessclub binnen. Hij gaf de man achter de balie verschillende klappen in het gezicht. Kort na de feiten belde de agressieveling aan bij een oom. Ook die moest klappen incasseren maar kon zich losrukken en zo erger voorkomen. Daarna reed de man naar het huis van zijn moeder, maar die was inmiddels naar haar eigen vader vertrokken die eerder op de avond klappen had gekregen van haar zoon. Daarna reed hij nog naar een andere oom. Maar die deed de deur niet open omdat hij verwittigd was dat zijn neef op komst was. Omdat de dader zich niet wil laten behandelen voor zijn drugsgebruik, kreeg hij van de rechter een effectieve celstraf van twee jaar.

Meest gelezen