Radio 2

Vader en broer Iserbyt reizen van Harelbeke naar Fayetteville om Eli met raad en daad bij te staan

Gisteren vertrokken Eli Iserbyt en de rest van de Belgische selectie voor het WK veldrijden richting de Verenigde Staten. Vrijdag reizen ook vader Joost en broer Olivier Iserbyt van Harelbeke naar Fayetteville, om daar Eli hopelijk richting regenboogtrui te helpen. 

Als een goed geolied familiebedrijfje staan ze hem op zowat alle koersen bij: de materiaalpost bemannen, voor de fietsen zorgen en alles klaarzetten. Maar in het verre Amerika zal het toch even aanpassen zijn, zegt broer Olivier op Radio 2 West-Vlaanderen: “We zitten daar natuurlijk met een beperkt aantal fietsen en wielen. Niet zoals we het hier gewoon zijn”.

"Eli is mentaal heel sterk"

Ook mentaal proberen ze Eli te ondersteunen, al is dat volgens zijn broer niet altijd nodig. “Eli staat mentaal heel sterk. Hij heeft niet veel nodig om zich op te laden. Maar natuurlijk zijn we er altijd om hem op te peppen of om een hart onder de riem te steken”. 

Het is voor mij een beetje als thuiskomen. Ik ben heel graag in Amerika en ben dus blij dat het WK daar nu wordt georganiseerd

Olivier Iserbyt, broer van Eli

Het is een gouden kans op de regenboogtrui voor Eli. “Laat ons hopen dat iedereen gezond blijft en dat hij met goede benen aan de start komt. Zonder Wout en Matthieu is het team natuurlijk een beetje onthoofd, maar dat geeft wel kansen aan iedereen die erachter komt”. 

De VS voelt als thuiskomen voor broer Olivier

De VS zijn bovendien geen onbekend terrein voor Olivier. Een paar jaar geleden studeerde hij een semester in Boone, een stad in North Carolina. “Het is voor mij een beetje als thuiskomen. Ik ben heel graag in Amerika en ik ben dus blij dat het WK daar nu wordt georganiseerd”. 

Meest gelezen