Voetbalclub Union wil nu ook scoren naast het veld met nieuw bier “1897”

De Brusselse voetbalclub Union Sint-Gillis verrast niet enkel op het veld, maar nu ook naast het veld. De leider in de eerste klasse brengt namelijk een nieuw bier op de markt met de naam “1897”, die verwijst naar het jaar waarin de voetbalclub is opgericht. 

Union Sint-Gillis staat nog altijd aan de leiding in de eerste klasse A van het voetbal. Ze blijven maar scoren, en dat willen ze nu ook doen met een nieuw biertje. Dat kreeg de naam “1897” naar het stichtingsjaar van de club. Union ging hiervoor in zee met “En Stoemelings”, een brouwerij opgericht in 2015 in de Marollen en nu gevestigd nabij Tour & Taxis. Sinds vorig jaar is de brouwerij één van de partners van de voetbalclub. 

"Unionist tot in de kist"

Het nieuwe bier is een seizoensbier met een alcoholpercentage van 5,7 procent. Het werd vermengd met lambiekbier, afkomstig uit brouwerij Cantillon in Anderlecht. “Beide brouwerijen zijn Union-supporter”, zegt Jean Van Roy, het hoofd van brouwerij Cantillon. “Ik ben zelf de vierde generatie supporters. Ook alle kleinkinderen van mijn vader zijn altijd aanwezig in het stadion. Ze zeggen wel eens “Unionist tot in de kist”, en wij zijn allemaal Unionisten. We zijn dan ook heel blij dat we kunnen meehelpen aan het nieuwe clubbier.”

Topper tegen Anderlecht

Vanaf nu vrijdag zijn weer 70 procent van de voetbalsupporters toegelaten in het stadion. Dat komt goed uit voor Union, want zij spelen dan thuis de topper tegen Anderlecht. “Eerste match thuis mét publiek tegen Anderlecht, we dromen van een overwinning met een goede 1897 na de match!”, besluit Jean Van Roy. Het bier zal verkrijgbaar zijn in "Club House", het stamcafé van menig Union-supporter, in de clubwinkel en in de brouwerij zelf, maar ook in enkele Brusselse verkooppunten. 

Union Sint-Gillis

Meest gelezen