Laurie Dieffembacq

Bart Swings blikt vooruit op Winterspelen in Peking: "Ik schaats zeker op even hoog niveau als 4 jaar geleden”

Vandaag vertrekt Bart Swings naar de Olympische Winterspelen in Peking, in China. De schaatser uit Herent is het speerpunt van de Belgische delegatie. Hij schaatst er de 1.500, 5.000 en 10.000 meter en uiteraard ook de massastart. En dat ziet hij helemaal zitten.

Het doel van Swings op de massastart kennen we al even: na zilver in Pyeongchang (Zuid-Korea) gaat hij nu resoluut voor goud. Dat kan volgens Swings zeker lukken, want de voorbereiding verliep goed. “Ik heb niet het gevoel dat ik minder goed ben dan vier jaar geleden. Integendeel, ik denk dat ik zeker op een even hoog niveau aan het schaatsen ben als destijds in Pyeongchang. Dus dat geeft wel vertrouwen”, vertelt Bart in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant.

"Ik vertrek met een positief gevoel", klinkt het bij de schaatser. "Het eerste deel van het seizoen - toen ik mij moest kwalificeren voor de Spelen - verliep goed en nu vrij recent heb ik de Europese titel kunnen binnenhalen in Heerenveen (Nederland). Dat is natuurlijk een boost om mee te nemen.”

Met het coronavirus dat overal om de hoek loert, is het nu belangrijk om niet besmet te geraken. “Ik heb al twee PCR-testen afgelegd om op het vliegtuig te mogen stappen en die waren negatief. En nu is het te hopen dat de rest van de reis ook goed verloopt. Het zal er de volgende dagen om spannen.”

Beluister hieronder het volledige gesprek met Bart Swings in Start Je Dag op Radio 2.

Laurie Dieffembacq

Meest gelezen