Archieffoto

Bejaarde vrouw schuilt op zolder terwijl agenten 2 inbrekers betrappen in bergruimte onder trap in Mechelen

In Mechelen heeft een bejaarde vrouw de politie verwittigd dat er inbrekers in haar huis zaten aan de Fortuinstraat. Ze had gehoord hoe het raam op de benedenverdieping werd stukgegooid, en was naar de zolder gevlucht. De agenten vonden 2 mannen die zich verstopt hadden in een bergruimte onder de trap. De meerderjarige is  aangehouden, de minderjarige inbreker is vrij maar kreeg van de jeugdrechter voorwaarden opgelegd. 

Rond 01.15 uur donderdagnacht hoorde een bejaarde bewoonster dat er op de benedenverdieping van haar huis een raam werd stukgegooid. Ze verwittigde de politie en verstopt zich op zolder. Een paar minuten later arriveert de interventieploeg die vaststelt dat een raam van de voordeur beschadigd is. Op de vensterbank ligt een snoeischaar, en de agenten vinden 2 inbrekers die zich in een kleine bergruimte onder de trap verstopt hebben. 

Het gaat om een minder- en een meerderjarige man die een onsamenhangend verhaal geven over waarom ze in het huis zijn. De jongste heeft een noodhamer bij en een gestolen bankkaart van een vrouw uit Middelkerke. De meerjarige man is  aangehouden door de onderzoeksrechter, en opgesloten in de gevangenis van Mechelen. De minderjarige is vrijgelaten maar kreeg van de jeugdrechter voorwaarden opgelegd. Hij moet zich aanbieden bij de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel met oog op behandeling van zijn dossier.

Meest gelezen