Busbouwer VDL in Roeselare haalt deadline bestellingen niet: "13 procent van personeel ziek door corona"

Busbouwer VDL uit Roeselare komt in de problemen om bestellingen op tijd af te werken. Steeds meer personeel valt ziek uit met corona. Nu al zit 13 procent van het personeel thuis.

Deze week is het aantal afwezigheden nog gestegen bij VDL. Van de 650 personeelsleden is rond de 13 procent ziek door corona. Dat is een afwezigheidspercentage dat ze in het bedrijf nog niet hebben meegemaakt, ook niet in eerdere coronagolven. Peter Wouters, algemeen directeur van VDL in Roeselare, ziet bovendien nog een probleem: "We worden ook meer en meer getroffen door materiaaltekorten omdat de leveringstermijnen van grondstoffen maar blijven toenemen. Dus het is puzzelen om de productie op het normaal tempo draaiende te houden."

Boetes voor laattijdige levering

Het werkritme is tussen 10 en 15 procent naar beneden gehaald. Daardoor lopen leveringen aan klanten vertragingen op. "We zijn volop bezig met klanten te benaderen om te zeggen dat er vertraging is en waar die vandaan komt", zegt Wouters. Haalt VDL de deadlines niet, dan staan daar boetes op. Gelukkig tonen veel klanten begrip en moet het bedrijf die boete niet altijd betalen. 

Meest gelezen