Café Du Pont in Maasmechelen gaat Nederlanders missen: “Maar we gunnen onze collega’s over de grens hun heropening”

In café Hotel Du Pont op de Pauwengraaf in Maasmechelen zijn de coronaversoepelingen in Nederland niet onopgemerkt voorbij gegaan. Sinds de horeca bij onze noorderburen op 19 december op slot ging, zochten veel Nederlanders ontspanning op in de grensgebieden. “Het is hier plots een pak rustiger, maar we gunnen onze buitenlandse collega’s absoluut hun heropening”, zegt uitbater Julia Abramidis.

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft na weken lockdown voor het eerst versoepelingen aangekondigd. Nederlandse horecazaken mochten vandaag opnieuw hun deuren openen tot 10 uur ’s avonds, en dat werd gevoeld over de grens in België. “We kregen hier de voorbije maand heel veel Nederlanders over de vloer die het hier heel gezellig vonden”, zegt Julia Abramidis van café Du Pont. “Vandaag was het wat dat betreft een pak rustiger. Gelukkig zijn de examens bijna gedaan zodat we snel weer studenten kunnen verwelkomen. En vanaf vrijdag mogen we tot middernacht openblijven!”

Abramidis is blij voor haar Nederlandse collega’s. “Ik gun het hen van harte. We hopen nu allemaal op een lente zonder al te veel coronabeslommeringen en mooi weer.”

Knalgele nummerplaten

Volgens mede-uitbater Dirk Bammens heeft Café Du Pont de voorbije weken volop geleefd door de Nederlanders. “Op de Rijksweg schoven voortdurend auto’s met gele nummerplaten aan. We zagen hen graag komen, maar we wisten dat dat niet kon blijven duren. Ze hebben hoe dan ook hun weg naar Maasmechelen gevonden, we zijn er zeker van dat ze snel zullen terugkomen!" 

Meest gelezen