Jasper Jacobs

Drie jaar met uitstel voor vechtersbaas die man schedelbreuk sloeg na wedstrijd Rode Duivels

Een man uit Zelzate is veroordeeld tot drie jaar cel met uitstel omdat hij afgelopen zomer een man een schedelbreuk had geslagen in Wachtebeke na een match van de Rode Duivels. Door die rake klappen is het slachtoffer nog steeds werkonbekwaam en liep hij schade aan de hersenen op.

De feiten vonden plaats  op het Jules Persynplein in Wachtebeke. Na de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Portugal op het afgelopen EK kreeg de vechtersbaas het aan de stok met een 48-jarige dakwerker. De Belgen hadden nochtans hun wedstrijd gewonnen. Volgens de vechtersbaas wilde hij een meisje verdedigen dat door het slachtoffer werd lastiggevallen. Daarbij ging hij heel gewelddadig tekeer. 

"Na een welgemikte mokerslag viel hij als een plank recht achterover", richtte de rechter zich naar de geweldenaar. "Wat een fijne avond vol voetbalplezier moest worden, draaide voor uw slachtoffer uit op een nachtmerrie waarin zijn hele gezin werd meegetrokken."

12.500 euro schadevergoeding

De dader is geen onbekende voor het gerecht en staat in de buurt bekend als een vechtersbaas die het vaak op fuiven te bont maakt. Het parket vorderde 30 maanden cel, maar de rechter gaf hem 3 jaar met uitstel. Zo kan hij blijven werken om het slachtoffer te vergoeden. Die heeft recht op 12.500 euro schadevergoeding. 

kasto80

Meest gelezen