Foto: zeescouts Linkeroever

Dringend gezocht: leiding voor Antwerpse zeescouts voor kinderen met een beperking

De eerste zeescouts voor kinderen met een beperking is dringend op zoek naar leiding. “We wilden eigenlijk begin dit jaar van start gaan op Linkeroever in Antwerpen, maar we vinden voorlopig niemand die leiding wil geven”, klinkt het bij Akazee Ter Schelde. 

Linkeroever is de thuisbasis van de Antwerpse zeescouts. Die bestaat momenteel uit vier groepen, maar daar komt nog een groep bij. Akazee Ter Schelde wordt een zeescoutsengroep speciaal voor mensen met een beperking. “We merkten dat hier veel vraag naar was”, vertelt Phaedra Criaco van Akazee Ter Schelde.

De groep wilde begin dit jaar van start gaan. Er is alleen één probleem: ze vinden niet voldoende personen die leiding willen geven. “In een gewone scoutsgroep groeien leden uiteindelijk door tot leidinggevenden. Hier gaat dat niet, omdat we nieuw zijn. Bovendien is het niet altijd evident, omdat het hier over kinderen met een beperking gaat”, vertelt Criaco. 

Beluister hier het gesprek op Radio 2 Antwerpen:

Om leiding te mogen geven is ervaring als zeescout niet vereist. “We hebben al ervaring als het op zeilen aankomt. We zoeken alleen enthousiaste mensen die willen werken met kinderen met een beperking. Bovendien kan je ook nog genieten van extra opleidingen", gaat Criaco verder. "Scouts en Gidsen Vlaanderen organiseert vaak cursussen over bijvoorbeeld hoe omgaan met kinderen met autisme, maar ook bredere cursussen om je leiding-skills aan te scherpen.” 

Mensen die zich geroepen voelen, kunnen Akazee bereiken via de Facebookpagina

Meest gelezen