Honderden sinaasappelen gedumpt onder snelwegbrug in Maasmechelen

Onder de brug van de E314 in Kotem (Maasmechelen) is in de loop van maandagavond of dinsdagnacht een grote lading sinaasappelen gedumpt. Het sluikstort werd 's ochtends ontdekt door de arbeiders van de technische dienst. 

De politie zoekt uit wie de honderden sinaasappelen heeft gedumpt in Maasmechelen. "We hebben daar in Maasmechelen een speciaal team voor," vertelt burgemeester Raf Terwingen (CD&V). "Die medewerkers zijn bereid om in de vuiligheid die mensen achterlaten toch op zoek te gaan naar mogelijke aanknopingspunten en dat is hier ook gebeurd."

Niet het eerste geval

Op enkele plaatsen in Nederlands-Limburg werden in december ook al eens grote hoeveelheden beschimmelde sinaasappelen gedumpt. "Ja, het is een vreemd verhaal maar er worden wel vaker eigenaardige zaken gevonden", gaat Terwingen verder. "Zo herinner ik me een sluikstort van enkele jaren geleden, met karkassen van dieren."  

Meest gelezen