Foto Instant Streetview

Enige gemeenteschooltje in Berlare verdwijnt niet: "Ouders moeten niet ongerust zijn"

Na bezorgde reacties van ouders dat de gemeenteschool De Kleine Schuit in Uitbergen, in Berlare, zou overgedragen worden aan het GO!-onderwijs, wil het gemeentebestuur hen verzekeren dat het schooltje niet zal verdwijnen. Volgens schepen Urbain Van Boven (N-VA) is er geen vrees nodig. 

De ouders van kinderen die naar het plaatselijke, en het enige gemeenteschooltje in Berlare gaan, moeten niet bang zijn dat de school zal verdwijnen. Dat verzekert het gemeentebestuur hen nu. De ouders en de leerkrachten waren daar ongerust over nadat het nieuws kwam dat het schooltje zou overgedragen worden aan het gemeenschapsonderwijs. Ze hadden vorige week een petitie gelanceerd en zelfs flyers met hartjes rondgedragen uit protest. 

Garanties

Schepen Urbain Van Boven (N-VA) wil benadrukken dat de overname een goede zaak is: "Het gemeentebestuur en het schoolbestuur hebben niet voldoende kennis om alles daar in goede banen te blijven leiden. Door het schooltje te laten deel uitmaken van een grotere scholengroep geeft ons dat garanties dat die zal blijven bestaan." 

Het gemeentebestuur is nog aan het onderhandelen over de eventuele overname met het gemeenschapsonderwijs. Het bestuur verzekert dat het kleine schooltje zal blijven bestaan en zelfstandig zal blijven. Ook voor de ondersteuning en zorg voor de kinderen is er genoeg aandacht vanuit het GO!-onderwijs, verzekert schepen Van Boven. Afgelopen middag was er een overleg met de schoolraad over de voorlopige plannen. "De leerkrachten en de vakbonden waren daarop aanwezig. De ouders moeten nog geïnformeerd worden hiervoor."

Berlare neemt volgende week contact op met de ouders. Zij krijgen dan ook nog de kans om vragen te stellen. Eind februari beslist Berlare definitief of de gemeenteschool van Uitbergen overstapt naar het gemeenschapsonderwijs. Als er een akkoord komt, dan is het schooltje officieel deel van het gemeenschapsonderwijs vanaf volgend schooljaar. "Als het van ons afhangt blijft alle personeel in de school, maar iedereen heeft een vrije keuze om mee over te gaan of niet", zegt de schepen nog.

Meest gelezen