Lommelse bakker vindt "Arthurbrood" uit om pasgeboren kleinzoon te eren

Bakker Koen Ulenaers uit Lommel heeft een nieuw broodrecept uitgevonden, ter ere van zijn pasgeboren kleinzoon Arthur. De Lommelaar heeft z'n kleinzoon nog niet ontmoet, omdat hij en z'n ouders in Duitsland wonen. Daarom dit initiatief. 

Vanaf vandaag ligt tussen al het andere brood bij bakkerij Ulenaers in Lommel ook "Arthurbrood", of "een Arthurke", zo staat te lezen in Het Belang van Limburg. "Op 14 januari ben ik grootvader geworden", vertelt een trotse en kersverse opa. "Ter ere daarvan en omdat mijn zaak vandaag 30 jaar bestaat, heb ik een nieuw brood ontworpen." 

Het "Arthurke" is een donker vezelrijk brood met granen. "Je wordt er heel sportief en vrolijk van", belooft de bakker. "Dat is bij mijn kleinzoon ook zo, alleen zou ik hem graag eens vastpakken." Arthur en zijn ouders wonen namelijk in Duitsland. "Binnen twee weken gaan we hem wel bezoeken. Dan neem ik 'zijn' brood zeker mee!"

Ulenaers heeft wel nog een kleine bedenking: "Als ik nu binnenkort 8 kleinkinderen heb, en ik moet voor al die kleinkinderen een nieuw brood uitvinden... Dan moet ik al snel een broodmachine bijzetten", wordt er gelachen. 

Wie het brood graag eens proeft: enkel vandaag is het bij de bakkerij in Lommel te koop aan één euro per stuk.

Meest gelezen