Radio 2

Man (58) overleden na val in werkput aan Korenmarkt in Izegem

Een man van 58 die levensgevaarlijk gewond is geraakt na een bizarre val in een put aan de Korenmarkt in Izegem, is inmiddels aan zijn verwondingen overleden. Dinsdagavond tuimelde het slachtoffer na een avondje stappen anderhalve meter naar beneden tussen de nutsleidingen in een werkput. Hij werd in kritieke toestand naar het AZ Delta in Rumbeke gebracht en is daar overleden. Het slachtoffer is Piet Sintobin, broer van Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).

Het slachtoffer was gisteravond met een vriend iets gaan drinken en was te voet op weg naar huis. Op de Korenmarkt in Izegem liepen ze over enkele houten platen boven een opengebroken trottoir. Daar verloor de man die vrij slecht te been is, het evenwicht en duikelde naar beneden. Anderhalve meter dieper kwam hij met zijn gezicht in de modder terecht. 

Zijn vriend zocht hulp in een café in de buurt. Twee aanwezigen sprongen in de put en konden het hoofd van het slachtoffer boven de modder houden, ondertussen kwamen de hulpdiensten ter plaatse. Het kostte de brandweer behoorlijk veel moeite om de man van tussen de nutsleidingen te halen. Hij werd gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Maar daar is hij inmiddels overleden. Voor alle zekerheid werd de plaats des onheils afgesloten voor alle voetgangers. De politie van de PZ Riho stelt een onderzoek in naar de precieze omstandigheden. 

Volgens het parket van Kortrijk hebben de planken het begeven toen het slachtoffer er over liep. "We onderzoeken of de werken voldoende waren gesignaliseerd en wie er verantwoordelijk is. Er is alvast geen sprake van kwaad opzet!"

Had nooit mogen gebeuren

Burgemeester van Izegem Bert Maertens (N-VA) zegt dat de aannemer, die in opdracht van Fluvius werkte, geen vergunning had aangevraagd en daardoor is er ook weinig zicht op de precieze signalisatie aan de werken. Het parket onderzoekt dat nu verder. "Intussen is de situatie ter plekke wel al aangepast", zegt Henk Verbeke, een voorbijganger die gisterenavond nog in de put sprong om de man te helpen. 

"We hebben gezien dat het voetpad vandaag werd afgesloten met werfhekkens", legt Henk Verbeke uit. "En op de rijbaan zijn nu signalisatie en knipperlichten aangebracht zodat voetgangers veilig langs het terras van de nabijgelegen horecazaak kunnen passeren. Dit ongeval had nooit mogen gebeuren. We hebben gedaan wat we konden om die man te helpen, maar eigenlijk had dit vermeden kunnen worden." Het slachtoffer is Piet Sintobin, broer van Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang).

Meest gelezen