Man gearresteerd na dood 73-jarige vrouw in Keerbergen

In Keerbergen is een man van 70 jaar gearresteerd op verdenking van moord. Gisterenochtend werden de hulpdiensten verwittigd omdat een 73-jarige vrouw dood werd aangetroffen in haar woning. Er zijn aanwijzingen dat ze om het leven is gebracht.

Het was de buurman van een koppel zeventigers uit de Sijsjesweg in Keerbergen die gisterenochtend rond 10.15 uur de hulpdiensten verwittigde. De man van het koppel had zijn 73-jarige levensgezel dood aangetroffen in hun woning. De man zou zijn vriendin net voordien hebben gevonden, toen hij was opgestaan uit bed.

Het parket stelde de wetsarts, het labo en het afstappingsteam van de federale gerechtelijke politie aan. Zij gingen ter plaatse om de omstandigheden van het overlijden van de vrouw te onderzoeken. Omwille van enkele verontrustende bevindingen werd haar 70-jarige levensgezel op dinsdagavond gearresteerd.

Vandaag voerde een wetsarts dan een autopsie uit. Daaruit blijkt dat er wel degelijk aanwijzingen zijn dat de vrouw om het leven is gebracht door tussenkomst van derden en dat zij niet zichzelf om het leven heeft gebracht. De 70-jarige man moet nu voor de onderzoeksrechter komen op verdenking van moord. De recherche van de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen neemt het verdere onderzoek op zich.

Meest gelezen