Radio 2

Nieuw "Charlottebos" in Koekelare herdenkt verkeersslachtoffers

In Koekelare is een nieuw bos van een halve hectare aangeplant. Het is een herdenking aan alle verkeersslachtoffers. Het bos krijgt de naam Charlottebos, naar Charlotte Gysel, een jonge vrouw van 18 die in 2019 in Kortemark om het leven kwam nadat haar auto frontaal werd aangereden door een dronken bestuurder die ook veel te snel reed.

Dat het bos vandaag is aangeplant, is niet toevallig. 26 januari is de geboortedag van Charlotte Geysel. "We zijn blij dat we dicht bij huis een Charlottebos kunnen aanplanten. Het is mooi om te zien dat zoveel vrijwilligers samen met ons de handen uit de mouwen willen steken om een groene plek aan te leggen waar Charlotte en andere verkeersslachtoffers in alle rust en sereniteit herdacht kunnen worden," vertelt mama Griet.

Mama Griet van verkeersslachtoffer Charlotte Gysel is dankbaar voor de massale hulp bij de aanplanting van het herdenkingsbos
Radio 2

Het hartje dat Charlotte in haar agenda had getekend, is in de houten zitbank gekerfd

Griet, mama van verkeersslachtoffer Charlotte

In het bos werd een troostplek ingericht waar nabestaanden van verkeersslachtoffers een herdenkingssteentje of een ander voorwerp kunnen nalaten in een uitgeholde boomstam. "Er werd ook een houten zit-/ligbank voorzien waarop hartjes "gecarved" werden. Het gaat om het hartje dat Charlotte in haar agenda getekend had en dat intussen voor ons en voor vrienden en familie een herdenkingssymbool is geworden voor onze dochter", voegt de mama van Charlotte eraan toe. "Dat hartje werd samen met haar naam in haar eigen handschrift opgenomen op de houten sleutelhangers die onder de vrijwilligers werden verdeeld. We willen dat Charlotte niet vergeten wordt en willen ook de boodschap uitdragen dat alcohol en drugs niet thuishoren in het verkeer, want het is er nog te vaak aanwezig." 

Radio 2

De boomplantactie werd gecoördineerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met de gemeente Koekelare. 170 vrijwilligers hielpen mee om de 3.000 bomen aan te planten in de Litterveldstraat. Dat stuk grond van 5.600 vierkante meter is eigendom van het Agentschap voor Natuur en Bos en grenst aan het bestaande Koekelarebos.

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen