Jasper Jacobs

Opschorting voor vrouw die na ruzie echtgenoot omver reed

Een vrouw uit Aalter krijgt geen straf nadat ze haar man omver had gereden op haar oprit na een ruzie rond Vaderdag. Volgens de rechter wilde ze hem niet doelbewust aanrijden. "Een gevangenisstraf was niet opportuun. De impact van de feiten was al zwaar genoeg", motiveerde de rechter.

Het was Vaderdag en de vrouw had geen cadeautje voor haar man gekocht. Met het geschenkje dat ze in allerijl voor hem was gaan halen, was hij niet tevreden. Daarop kregen ze ruzie en escaleerde de situatie. Op beelden van de bewakingscamera van het huis is te zien hoe de vrouw in een grote zwarte luxewagen achteruit reed, terwijl haar man de auto probeerde tegen te houden. Op een bepaald moment kwam hij ten val en reed ze met haar vier wielen over hem. Daarna stoof ze weg. 

Niet opzettelijk

De man overleefde als bij wonder het ongeval en is nog steeds met haar samen. Zo volgen ze samen relatietherapie om hun huwelijk toch te laten werken. Maar de vrouw moest zich wel voor de rechter verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen. "Jullie relatie is toxisch", aldus het openbaar ministerie. "Dit kan nog gebeuren en het is onze taak om jullie tegen elkaar te beschermen." Volgens de vrouw had ze het niet met opzet gedaan. "Ik heb hem echt niet gezien. Ik kan gewoon niet goed achteruitrijden", huilde ze in de rechtbank.

De rechter geloofde haar en gaf haar daarom de gunst van de opschorting. Zo is ze schuldig aan de feiten, maar krijgt ze daarvoor geen straf en blijft haar strafblad blanco.

Meest gelezen