Belga

Protest tegen zendmast van 38 meter in Koksijde

In Koksijde is er protest tegen een zendmast die Proximus wil plaatsen. De mast zou 38 meter hoog zijn en pal in het centrum staan. Er is een petitie opgestart van buurtbewoners. Ook oppositiepartij N-VA roept om klacht neer te leggen. 

Het telecombedrijf wil in het centrum van Koksijde, naast het zwembad, een mast van 38 meter hoog bouwen. Buurtbewoners zien dat niet zitten en er is een petitie opgestart. Ook in 2019 deed Proximus daarvoor een aanvraag. Toen zou de toren 45 meter hoog zijn. Het gaat ook niet langer om een volle constructie maar om een halfdoorzichtige mast. 

Hoger dan hoogste duin

Ook de aangepaste versie ziet oppositiepartij N-VA niet zitten. Zij roepen alle buurtbewoners op om klacht in te dienen tegen de zendmast. “Want die zal veel te hoog zijn”, zegt fractievoorzitter Sander Loones (N-VA). “Vlakbij ligt de hoogste duin van de kust; De Hoge Blekker. Die mast zal hoger zijn dan die duin. Dat is gewoon absurd. Ook de locatie zien we niet zitten, want wij hebben plannen voor die site. De bedoeling is om daar nieuwe bewoning toe te laten en ook een aantal sportterreinen te verplaatsen. Het zwembad krijgt daardoor een andere plaats. Dat zijn allemaal plannen die daardoor doorkruist kunnen worden.”

De meerderheid wacht het resultaat van het openbaar onderzoek af dat nog loopt tot 21 februari.

Meest gelezen