Rusthuispoes Yvanna die 5 weken lang verdwenen was, is weer thuis in woonzorgcentrum in Aalst

Poes Yvanna is weer thuis in het woonzorgcentrum De Mouterij in Aalst nadat ze 5 weken spoorloos is geweest. Na een zoektocht en een oproep via sociale media kwam een telefoontje binnen van opvang Chat Libre in Ukkel waar de poes was binnengebracht. De bewoners van het woonzorgcentrum zijn dolblij.

De bewoners van de tweede verdieping van WZC De Mouterij in Aalst hebben hun gezelschapsdier eindelijk terug. Ze is op een nog onbekende manier buiten geraakt, "en veel bewoners waren er het hart van in", zegt Hanne Mignon van De Mouterij. "Ze zijn héél gehecht aan de kat, omdat die afwisselend bij hen op de kamer verblijft en slaapt. Ze heeft wel een aparte ruimte met eten en de kattenbak. Het is een heel rustige poes, die niet krabt en heel aanhankelijk is. Dan is het normaal dat de bewoners aangedaan waren toen dat dier weg was. "

Een bewoner weigerde zelfs eten en medicatie toen de poes verdwenen was.

Hanne Mignon, WZC De Mouterij in Aalst

Er kwam een zoektocht in de buurt, en er werden flyers uitgedeeld, maar niets hielp. Yvanna bleek spoorloos. "Ook de tips die na een oproep op sociale media binnenkwamen, leidden nergens heen," zegt Hanne. "Maar maandag kregen we een telefoontje van Chat Libre, een opvang in Ukkel, 35 km van hier. De anonieme vinder had Yvanna daarheen gebracht, en de kat kon daar ook de nacht doorbrengen. Gisteren zijn we haar gaan ophalen. Ze is vermagerd en zat vol vlooien. Ze was ook heel angstig, en heeft de eerst nacht hier in haar eigen ruimte doorgebracht. Maar ze is nu gewassen en helemaal ontvlooid. Ze kan bekomen van haar avontuur. 

In dit filmpje zien we hoe emotioneel bewoonster Josée is, als ze Yvanna na 5 weken terugziet:  

Sommige bewoners doen alsof het hun eigen kat is, en daar kan wel eens een discussie van komen.

Hanne Mignon, WZC De Mouterij in Aalst

Poes Yvanna is meer dan een dier dat rondloopt op de afdeling. "Ze heeft wel een eigen ruimte met een kattenbak en eten. Maar ze is een écht gezelschapsdier, dat afwisselend op de kamer van bewoners verblijft en slaapt. Daar is een heel schema voor opgesteld. Sommigen denken daardoor soms wel dat het hun eigen kat is, en daar kan dan wel eens 'discussie' van komen. Of als iemand Yvanna eventjes buiten op het terras zet, roept iemand anders ze soms meteen weer binnen met de woorden 'ocharme zo koud, moet jij nu buiten'... Ze zijn dus dolblij dat ze hun gezelschap terug hebben", besluit Hanne

kasto80

Meest gelezen