Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Avelgemse leerlingen die gaan skiën in Italië nog niet zeker dat ze noodzakelijke boosterprik kunnen krijgen

De tijd dringt voor de zesdejaars van het college in Avelgem. Ze willen volgende maand op skireis in Italië. Om dat land binnen te mogen, moeten ze hun boosterprik al hebben gekregen. "Zodra de boosterprik wordt toegestaan aan 12- tot 17-jarigen, zullen de vaccinatiecentra van Zwevegem en Waregem voorbereid zijn", zegt burgemeester Lut Deseyn (gbA – Gemeentebelangen). Garanties zijn er niet. 

Het college van Avelgem moet vrijdagmiddag aan de organisatie laten weten of ze nu wel of niet komen naar het Italiaanse skigebied. Tegen het weekend zou er een advies van de Hoge Gezondheidsraad moeten komen over de boosterprik voor tieners. 

Er zijn nog scholen die op skivakantie vertrekken in de krokusvakantie en velen zijn vragende partij

Lut Deseyn, burgemeester (gbA – Gemeentebelangen)

De school hoopte voorrang te krijgen bij de vaccinaties zodra er groen licht is voor de boosterprik bij minderjarigen. Maar dat kan niet. "De vaccinatiecentra van Zwevegem en Waregem kunnen snel schakelen en zijn voorbereid zodra de boosterprik wordt toegestaan aan 12- tot 17-jarigen. De leerlingen uit het laatste jaar die 17 zijn, zullen sowieso uitgenodigd worden", zegt burgemeester Lut Deseyn. "Maar niemand krijgt voorrang. Er zijn nog scholen die in de krokusvakantie op skiverlof vertrekken en velen zijn dus vragende partij. Heel wat gemeenten hopen dan ook dat die leerlingen kunnen vertrekken op skiverlof."

De skiklas heeft nog een bijkomend probleem. De school ligt op de grens van West- en Oost-Vlaanderen met Henegouwen, waardoor een aantal leerlingen in Wallonië zijn boosterprik moet krijgen. De vraag is of de vaccinatiecentra allemaal even snel zullen werken. 

Meest gelezen