Leuven

Uitgebreide horecaterrassen in Leuven mogen blijven staan tot 30 september

In Leuven mogen de vergunde terrassen blijven staan tot 30 september. Sinds de heropening van de horeca in mei 2020 mogen horecazaken een groter terras zetten en die regel wordt nu verlengd.

Café en restaurantuitbaters in Leuven mogen hun uitgebreid terras al zeker tot 30 september laten staan en daar is de horeca blij mee. De stad wil met deze maatregel ook nu nog de horeca blijven ondersteunen. Dat is nodig want steunmaatregelen moeten de horeca ook nu nog door een moeilijke periode loodsen. 

“We geven de horeca nu al de garantie dat de terrasuitbreidingen tot eind september mogen blijven staan”, zegt schepen van handel Johan Geleyns (CD&V). “We hopen op mooi terrasjesweer in 2022. Zo kan iedereen weer genieten van onze Leuvense troeven en kunnen onze ondernemers verder bouwen aan een toekomst in hun favoriete stiel.” 

Ook de voorzitter van horeca Leuven, Kevin Vanderauwera is blij met de verlenging: “Mensen die toch minder buiten komen uit angst voor corona, onze werknemers die soms in quarantaine zitten en de beperkende maatregelen zoals het sluitingsuur zorgen ervoor dat we niet op volle kracht kunnen draaien.”

Halle

Ook in Halle mogen de grotere terrasen langer blijven staan. Voorlopig al zeker tot 14 maart, maar dat kan nog verlengd worden, zegt de stad. In Halle zijn er 30 horecazaken die gebruik maken van de uitgebreide terrasen, goed voor meer dan 650 vierkante meter extra terrasjes.

Meest gelezen