Radio 2

Veel interesse in nieuwe groepsaankoop voor gas en elektriciteit van de provincie Oost-Vlaanderen

Al meer dan 40.000 Oost-Vlamingen hebben zich ingeschreven voor de nieuwe groepsaankoop elektriciteit en gas van de provincie Oost-Vlaanderen. De inschrijvingen liepen van 22 november en in de tussentijd is de energieleverancier met wie de provincie samenwerkte failliet gegaan. Toch blijft het vertrouwen. " Particulieren zijn op zoek naar een goed contract en provincie kan hen daarbij helpen", zegt gedeputeerde Riet Gillis (Groen).

Bij de vorige groepsaankoop schreven zo'n 50.000 mensen zich in. Ongeveer de helft daarvan moest in november vorig jaar wel een nieuwe energieleverancier zoeken. Zij waren via de groepsaankoop van het provinciebestuur klant van de failliete Vlaamse Energieleverancier. "Het komt dus als een verrassing dat veel mensen toch nog interesse tonen in de nieuwe groepsaankoop", zegt Riet Gillis. "De inschrijvingen lopen nog, dus we denken dat we minstens evenveel inschrijvingen gaan hebben dan vorig jaar." 

De prijzen swingen de pan uit, mensen zijn op zoek naar zekerheid

Riet Gillis, gedeputeerde

Volgens Riet Gillis is het vaak voor particulieren een kluwen om uit te zoeken welke leverancier het best past bij je eigen noden. "Het is ook een zoektocht naar de juiste leverancier, die de best mogelijk prijs aanbiedt. We zien dat particulieren nog altijd interesse hebben in een groepsaankoop en we zien dat het vertrouwen blijft. Dus gaan we op zoek naar een nieuwe leverancier."

Faillissement van Vlaamse Energieleverancier

De provincie Oost-Vlaanderen werkte bij de vorige groepsaankoop samen met de later failliet gegane Vlaamse Energieleverancier. 26.000 klanten in Oost-Vlaanderen werden het slachtoffer van het faillissement. "We hebben geprobeerd om de gedupeerden zo goed mogelijk te begeleiden. Niettegenstaande het faillissement hebben particulieren zich blijven inschrijven voor een nieuwe groepsaankoop en daar zijn we blij om", aldus nog Riet Gillis. 

Het is nog niet duidelijk met welke energieleverancier de provincie zal samenwerken. "We zijn daar volop mee bezig. En pas als de nieuwe energieleverancier bekend is, beslissen de particulieren definitief of ze hun contract gaan tekenen of niet."

Meest gelezen