"We schamen ons": vandalen die Lourdesgrot in Teralfene vernielden, verontschuldigen zich met brief en schadevergoeding

Afgelopen weekend zijn er vernielingen aangebracht aan de bekende Lourdesgrot in Teralfene bij Affligem. De vereniging die zich ontfermt over de grot vond vanmorgen een brief in de bus met verontschuldigingen van de vandalen. Er zat ook 250 euro bij als schadevergoeding. 

Enkele vandalen hebben vorig weekend de ruiten ingeslagen van de kapelletjes aan de Lourdesgrot in Teralfene. Ook het tuinhuis naast de grot werd opengebroken. De vereniging "Vrienden van de Grot" kreeg vanmorgen een brief van de vandalen. "Het is een berouwvolle brief met een bedrag van 250 euro om de vernielingen te betalen", vertelt Erwin Van Mol. "Of het jongeren waren, weet ik niet maar het waren mensen die in dronken toestand iets te uitbundig zijn geweest op het terrein van de Lourdesgrot."

Lees hieronder de brief van de vandalen:

Vergeving

De "Vrienden van de Grot" hebben de vandalen ondertussen ook al vergeven. "Dat berouw is meer dan genoeg, iedereen kan een fout maken", zegt Van Mol. "En als fouten rechtgezet worden, is de kous af voor ons. Het zou onchristelijk zijn als we hen dat niet zouden vergeven."

De 250 euro die bij de brief zat, is voldoende voor de herstellingen, denkt Van Mol. "We zijn van plan om plexiglas te zetten in de kapelletjes, voor in het geval er nog eens iemand de ruiten probeert in te slaan. Dat soort glas is niet goedkoop, maar met dit bedrag zou dat moeten lukken."

Luister hieronder naar het verhaal:

Meest gelezen