Nature Belgium

Webcam laat je meegluren naar vogels in Roeselare

Domien Devos uit Roeselare heeft een webcam geïnstalleerd aan zijn voederplaats voor vogels. De beelden streamt hij via YouTube zodat we allemaal kunnen meegenieten van de leuke natuurbeelden.

Dit weekend is er het Grote Vogeltelweekend. Wie geen tuin heeft om vogels te tellen, kan terecht op de livestream van Domien Devos. In zijn tuin in Roeselare komen een 15-tal soorten vogels voor. Mensen kunnen ook mee helpen tellen via het YouTube-kanaal Nature Belgium. "Momenteel kijken nog maar 5 tot 10 mensen mee, maar dat moet nog groeien", zegt Domien. 

Verwennerijtjes

Domien verwent zijn vogels graag met onder meer een voedersilo, pindanoten en zelfgemaakte vetbollen. "Ik zie graag de mezen. En dit jaar heb ik ook al een groenling gehad, voor mij toch wel bijzonder in mijn tuin", zegt Domien.

Af en toe komt een vogel al eens nieuwsgierig naar de camera kijken, waardoor die met zijn goedgevuld buikje het hele beeld bedekt. Zoals deze mees:

Nature Belgium

Door werken bij de buren, zendt Domien zijn livestream momenteel alleen in het weekend uit. Ga op zaterdag en zondag dus eens een kijkje nemen via de livestream van Nature Belgium

Hieronder een voorbeeld van hoe het er al in de tuin van Domien aan toe is gegaan.

Meest gelezen