Jelle Jansegers

14 tunnels in Brussel krijgen nieuwe plafonds en nieuwe verlichting

In Brussel krijgen 14 tunnels dit jaar een opknapbeurt. De plafonds en de verlichting zullen vernieuwd worden. Onder meer de Troontunnel, de Rogiertunnel, de Montgomery- en Georges Henritunnel worden aangepakt. 

De werkzaamheden passen in het onderhoudsplan van de Brusselse tunnels", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Dit jaar gaan we ons concentreren op de vervanging van de plafonds en de verlichting. We zullen zoveel mogelijk 's nachts werken. Dat kost meer, maar het helpt ons om de verkeershinder te beperken."

Troontunnel

De belangrijkste werken, die ook de meeste hinder zullen veroorzaken, zijn die in de Troontunnel. "Die gaan we voor een stukje verlengen", legt Paemen uit.  Zo komt er bovengronds meer ruimte vrij voor een veilige oversteekplaats. De werkzaamheden beginnen rond Pasen. In een eerste fase zullen de werken 's nachts gebeuren, daarna zal het autoverkeer door één tunnelkoker moeten." 

Meest gelezen