Google Street View

N451 in Beveren krijgt komende zomer een grondige make-over 

Komende zomer wordt de N451 tussen Verrebroek en de E34  heraangelegd. Dat is nodig omdat de weg nu niet bestand is tegen het zware vrachtverkeer dat via die weg naar de Waaslandhaven rijdt. De weg is al vaak hersteld, amper een jaar geleden nog, maar er is een oplossing nodig op lange termijn, zegt de gemeente Beveren. De nieuwe weg zal ook veiliger zijn voor fietsers.

"Het probleem is dat N451 in Beveren vanaf de rotonde in Verrebroek ernstig beschadigd is door vrachtverkeer dat langs die weg naar de E34 rijdt", weet schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen. De weg werd een jaar geleden voorlopig hersteld, maar deze zomer komt er een volledige heraanleg.

"Het is de bedoeling dat we het volledige wegdek geschikt maken voor zwaar verkeer en dat er afgescheiden fietspaden komen. We moeten nu regelmatig herstellen, het is beter te kiezen voor een structurele oplossing", aldus de schepen. Het wegdek dat nu uit beton bestaat, wordt vervangen door asfalt. Dat komt in februari op de gemeenteraad.

Westelijke ontsluiting haven

Ook al wordt de weg tussen de dorpen nu volledig heraangelegd, dan nog is het een tijdelijke oplossing. "Er is al jaren sprake van een westelijke ontsluiting van de haven van Linkeroever", zegt de schepen. "We hopen dat de Vlaamse regering daar snel werk van maakt." Daarmee zou het havenverkeer gescheiden worden van het dorpsverkeer. Erg hoopvol dat dat op korte termijn zal gebeuren is Van Roeyen niet: "Dat is een verhaal van lange adem, ettelijke jaren. Intussen moeten we ervoor zorgen dat er een veilige situatie wordt gecreëerd."

kasto80

Meest gelezen