© Labunskiy Konstantin - creative.belgaimage.be

Antwerpse studente op zoek naar originele toiletten

De Antwerpse studente, Camille Vanuxem, is voor haar eindwerk aan Thomas More in Mechelen op zoek naar de origineelste toiletten. “Zo ga ik vanavond een oud-kapitein bezoeken die zijn wc-kamertje vol met spullen hangt die met zeevaart te maken hebben”, aldus Camille. 

“Toon me je huis en ik zeg je wie je bent”, is een bekende uitdrukking. Camille Vanuxem uit Berchem wil dit doen, maar dan met het kleinste kamertje. Ze studeert Toegepaste Audiovisuele Communicatie aan Thomas More in Mechelen en als eindwerk maakt ze een televisiereportage over originele toiletten. “Achter sommige objecten in wc-kamertjes schuilt een bijzonder verhaal en dat verhaal wil ik graag vertellen”, aldus Camille. 

Kruisbeelden

De studente bezocht voor haar reportage al verschillende bijzondere wc-kamertjes. “Zo bezocht ik een vrouw die onder het motto “Holy Shit” haar hele toilet had volgehangen met kruisbeelden. Ik kwam laatst ook in een huis waar vijf jongens wonen. Ze hadden de muren van de wc volgehangen met posters van blote vrouwen. Het was zelfs zo erg dat de poetsvrouw er niet meer durfde komen”, lacht Camille. 

Ik bezocht een toilet dat vol posters van blote vrouwen hangt. De poetsvrouw durft er niet meer binnenkomen

Ook vanavond staat er een toiletbezoek op de planning. “Ik ontmoet vanavond een oud-kapitein die zijn hele toilet heeft volhangen met alles wat met zeevaart te maken heeft. Zo staat er zelfs een box die zee- en meeuwgeluiden speelt om het plaatje compleet te maken.”

Ondertussen zet Camille haar zoektocht verder naar nog meer originele toiletten. Wie haar wil helpen, kan een mailtje sturen naar hetkleinkamertje@gmail.com.  

Meest gelezen