Bierbeek wil tennisclub verhuizen naar grotere locatie

In Bierbeek zijn er plannen om de tennisclub te verhuizen. De huidige club is te klein geworden en kan niet uitbreiden omdat de club in natuurgebied ligt. De tennisclub zou een plaats krijgen op het terrein van het recyclagepark, want dat komt op termijn vrij. 

"Op de plek waar de tennisclub nu gevestigd is, kan de club niet uitbreiden omdat ze in natuurgebied ligt", vertelt schepen van Bierbeek Frederik de Buck. "Er kan dus geen gebouw gezet worden voor  binnenterreinen, een clublokaal en degelijk sanitair. Daarom zijn we al langer op zoek naar een andere locatie."

Groene buffer

Er zijn plannen om de tennisclub te verhuizen naar de plek waar nu het recyclagepark is. "Het huidige recyclagepark gaat op termijn vrij komen omdat we dat gaan verplaatsen naar het industrieterrein van Haasrode", zegt de Buck. "Het recyclagepark ligt in landbouwgebied, maar wordt al jaren niet meer gebruikt voor de landbouw. De locatie is ook mooi afgeschermd van de buurt met een bosje ernaast. We zouden dat bosje kunnen uitbreiden zodat de hele site van de nieuwe tennisclub een groene buffer wordt."

Padelvelden

De club zou op de nieuwe locatie ook heel wat groter worden met vier indoorvelden en vier in openlucht. Er komen ook vier padelvelden, waarmee de club inspeelt op de populariteit van de sport. De schepen verwacht geen protest tegen de aanleg van die padelvelden, zoals in andere gemeenten vaak het geval is. "In de onmiddellijke buurt zijn er geen woningen die geluidsoverlast zouden kunnen ondervinden en het bosje zorgt ook voor voldoende afscherming voor de mensen die verderop wonen."

Er komt een openbaar onderzoek over de plannen voor de nieuwe tennisclub, dat start op 31 januari. Daar kunnen inwoners al hun bemerkingen kwijt. Op 8 februari organiseert de gemeente ook een online informatievergadering. 

Meest gelezen