Dan toch geen samenwerking tussen Riemst en privéfirma TaaS voor lokale trajectcontrole

De gemeente Riemst gaat, in tegenstelling tot buurgemeente Bilzen, niet samenwerken met privéfirma TaaS voor trajectcontroles op haar grondgebied. Riemst wil nog steeds op 10 gemeentewegen waar te snel gereden wordt trajectcontroles installeren, maar zoekt daarvoor naar een andere oplossing. Het zal de samenwerking binnen de politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst niet vermoeilijken. 

Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden Bart Somers (Open-Vld) heeft de gemeenten aangeraden om voorzichtig om te springen met samenwerkingen tussen privéfirma's als het gaat over trajectcontroles. Ook kwam er in Bonheiden eerder al een klacht tegen de firma.  Riemst heeft daarom gekozen om niet in zee te gaan met TaaS die 24 euro per boete zou krijgen. 

"We gaan verder onderzoeken hoe we dat wel kunnen organiseren met een andere externe firma", begint burgemeester van Riemst Mark Vos (CD&V). "We beschikken zelf niet over de capaciteit of specialisatie om de 10 geselecteerde gemeentewegen te controleren. We gaan nu onderzoeken hoe we dat wel kunnen doen, want op de plaatsen zijn snelheidsremmende maatregelen echt nodig", benadrukt hij. Riemst wil in de toekomst ook trajectcontroles op 10 gewestwegen op haar grondgebied.

Politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst

Bilzen heeft enkele dagen geleden beslist wel in zee te gaan met privéfirma TaaS voor 12 gemeentewegen en andere buurgemeente Hoeselt wacht nog even af. "Elke gemeente heeft daarin zijn autonomie en als Bilzen die beslissing neemt, geloof ik best dat ze het contract goed bekeken hebben", gaat Vos verder. "Wij hebben daar geen problemen mee en binnen de politiezone kunnen we altijd verschillende firma's of instanties aanstellen. Het is natuurlijk altijd handiger als het dezelfde is, maar dat kunnen we in deze situatie echt niet doen. Maar we vinden zeker een oplossing", sluit Vos af. 

Meest gelezen