Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Don Boscoschool Haacht hoopt op snelle beslissing boosterprik voor jongeren: "We kunnen onze skireis niet plannen"

Scholen en tieners willen dat er sneller een beslissing valt over de boosterprik voor jongeren. In Oostenrijk mag vanaf februari de laatste coronaprik niet meer dan zeven maanden oud zijn en Italië zelfs niet meer dan zes maanden, terwijl veel jongeren in ons land al langer geleden gevaccineerd zijn. Ook in de Don Boscoschool  in Haacht hopen ze dat er snel schot in de zaak komt.

Veel scholen en jongeren die een skivakantie gepland hebben, willen snel duidelijkheid over de boosterprik voor jongeren. Verschillende landen en skigebieden eisen een coronaprik die minder dan zes of zeven maanden geleden gezet is, ook voor jongeren. Maar België wacht het advies van het Europees geneesmiddelenagenschap af. Alleen komt dat er maar niet. Eerder deze week trok Kazou, de jeugddienst van de CM, al aan de alarmbel. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) stelt nu dat de regering zelf oplossingen moet zoeken. Hij pleit ervoor dat de hoge gezondheidsraad in ons land de booster al goedkeurt.

In de Don Bosco school in Haacht hopen ze dat die goedkeuring er snel komt. "Met onze school hebben wij zowel een laatstejaarsreis voor onze leerlingen van het zesde jaar als een skireis voor onze leerlingen van het derde en vierde jaar naar Italië gepland tijdens de krokusvakantie", vertelt Geert Buttiens van Don Bosco Haacht. "In Italië geldt de 'Super Green Pass', waarbij alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd óf alleen mensen die het virus hebben gehad en genezen zijn, toegelaten worden. Een vaccin is dus noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan de meeste aspecten van het openbare leven, het gebruik van het openbaar vervoer, horeca, musea, theater en skipistes. Zonder uitsluitsel over de boosterprik voor jongeren kunnen we onze skireis en Italië-reis niet plannen", aldus Buttiens.

Meest gelezen