Er komt nu zeker geen regenboogzebrapad in Aalst, overleg na petitie met 1.500 handtekeningen springt af

Stad Aalst houdt, ook na een petitie voor een speciaal regenboogzebrapad met veel handtekeningen, voet bij stuk. Een speciaal pad komt er niet, de stad bekijkt wel of er alternatieven zijn. De initiatiefnemer van de petitie, Mourad Baaiz, reageert ontgoocheld. 

Stad Aalst legt als enige centrumstad geen regenboogzebrapad aan. Dat is nog eens bevestigd na een overleg tussen de stad en Mourad Baaiz, de initatiefnemer van een petitie voor zo'n speciaal pad. Heel wat steden leggen een regenboogzebrapad aan om te benadrukken dat ze tolerant zijn voor mensen van alle geaardheden. Aalst vindt dat de openbare weg niet de plaats is voor dergelijke statements. 

De stad herhaalt gewoon wat ze eerder al zei, dat is erg jammer
Mourad Baaiz, initiatiefnemer van de petitie voor het regenboodzebrapad

"Schepen Karim Van Overmeire (N-VA) heeft tijdens ons gesprek gewoon herhaald wat hij eerder al tegen de pers zei, hij haalde ook voorbeelden van andere gemeenten aan die ook geen regenboogzebrapad willen, zoals Lebbeke. Ik ben ontgoocheld." 

Petitie en straatactie

De beslissing van de gemeenteraad in Aalst zorgde eind december nog voor reacties. Zo was er naast de petitie die Baaiz opstartte ook straatprotest. Enkele onbekende Aalstenaars trokken de straat op en namen een bestaand zebrapad met krijt onder handen om er toch een ludiek regenboogzebrapad van te maken. 

Elders namen onbekenden  de verkeerborden onder handen met gekleurde stickers. De stad gaat niet in op het protest maar belooft wel om te kijken of er elders een alternatief kan komen.

Meest gelezen