Radio 2

Gedichtendag: meer dan 100 Mechelaars hebben een gedicht op een raam of deur laten zetten

Naar aanleiding van Gedichtendag en de Week van de Poëzie staan er meer dan 100 gedichten op ramen en deuren in Mechelen. Op de website van de Predikherenbibliohteek stond een lijst waaruit Mechelaars een gedicht konden kiezen. Vrijwilligers die mooi kunnen schrijven en illustratoren hebben ze dan aangebracht. 

 

In totaal hadden de Mechelaars de keuze uit 106 gedichten. Die waren al snel uitgedeeld. "Het is een mix van bekende auteurs maar ook minder gevestigde waarden en lokaal beginnend talent", vertelt schepen van cultuur Björn Siffer (Groen). "De gedichten zullen zeker in het oog springen. We willen van onze stad een bewandelbare poëziebundel maken". Op de website van de Predikherenbibliotheek staan alle locaties en je kan ook zelf een route uitstippelen. De gedichten blijven een week staan omdat de auteursrechten dan verlopen zijn. 

Meest gelezen