Nicolas Maeterlinck

Naakte reus langs de E17 in Waregem verkocht voor 29.513 euro

De naakte reus langs de E17 in Waregem is verkocht voor 29.513 euro. De veiling van de naakte reus, een icoon langs de snelweg, werd vanavond om 19 uur afgesloten. De nieuwe eigenaar bood 29.513 euro voor de reus en andere onderdelen, zoals de 2 meter hoge tafel en het ijzeren frame. 

Jarenlang trotseerde de naakte reus, of beter gezegd de gigantische cycloop weer en in wind langs de E17 in Waregem. De orginele reus, werd meer dan 20 jaar geleden voor een kunstproject van het SMAK in Gent gemaakt.

 Daarna kocht kunstliefhebber Hervé Missiaen hem over. Hij zette hem op een 2 meter hoge tafel voor zijn heftruckbedrijf langs de E17. In 2013 werd de reus door vandalen in brand gestoken. Daarop liet Hervé de reus gewoon opnieuw bouwen. Maar nu Hervé plannen heeft om te verhuizen naar het buitenland past de cycloop helaas niet in zijn valies. 

Daarom startte hij begin januari een veiling. Na een maand is de reus eindelijk verkocht, en dat voor bijna 30.000 euro. Wie de nieuwe eigenaar is, is nog niet bekend, maar zou iemand uit de regio Gent zijn. Hervé wil het komende weekend zeker met de koper samenzitten. "Ik ben blij dat de reus een nieuw verhaal zal krijgen in Vlaanderen. Het doel van de cycloop was om langs de E17 iedere dag toch minstens iemand te laten glimlachen en die opdracht is toch wel zeker volbracht denk ik. Heel veel mensen zullen de reus uiteindelijk missen, want hij was een iconisch referentiepunt geworden. Ik ben tevreden dat hij verkocht is, nu kan ik zelf ook focussen op mijn eigen toekomstplannen. Het is gewoon belangrijk dat de reus blijft verderleven."

Eerder in januari ging "Het Journaal" naar een kijkdag en sprak er met mogelijke geïnteresseerden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen