Gemeente Essen

Opnieuw jonge bomen vernield in Essen

In Essen zijn opnieuw vandalen aan het werk die recent aangeplante bomen vernielen, een plaag die al een hele tijd bezig is. De afgelopen jaren maakte de politie al tientallen processen-verbaal op voor vernielde bomen. De gemeente vraagt de inwoners mee uit te kijken naar de vandalen.

Telkens de gemeente nieuwe bomen plant, worden er een aantal vernield. Ze worden omvergereden, uit de grond geschopt of getrokken. Deze exemplaren aan een buurtweg werden afgebroken. "We weten niet wie de vandalen zijn", zegt schepen van leefmilieu Helmut Jaspers (Vooruit). "We vragen aan de inwoners om mee een oogje in het zeil te houden en de politie te verwittigen als ze vandalen aan het werk zien." 

"Een ongeval kan altijd gebeuren, maar hier is het duidelijk dat de boompjes moedwillig worden afgeknakt. Dit vandalisme is niet alleen onaanvaardbaar, het kost de gemeenschap ook veel geld. Een boompje, al naargelang de soort, kost al gauw 150 euro." De gemeente zal de bomen zo snel mogelijk vervangen. De kostprijs van de bomen en de werkuren wordt nauwkeurig bijgehouden, in de hoop die ooit te kunnen verhalen op de daders.

Meest gelezen