Belga

Ex-Johnson & Johnson-topman Paul Stoffels wordt nieuwe CEO van Galapagos

Voormalig Johnson & Johnson-topman Paul Stoffels wordt vanaf 1 april de nieuwe CEO van Galapagos NV. Dat kondigt het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf aan in een persbericht.

Stoffels was eerder wetenschappelijk directeur bij Johnson&Johnson, maar lag mee aan de basis van Galapagos, bij de opstart van het bedrijf. Hij volgt Onno van de Stolpe op, die 23 jaar aan het roer stond van het bedrijf. 

"Ik ben overtuigd van het unieke potentieel van Galapagos en ik ben verheugd en vereerd om deze rol op mij te nemen", aldus Stoffels. "Ik ben vastbesloten om trouw te blijven aan de missie van het bedrijf om nieuwe werkingsmechanismen van geneesmiddelen naar patiënten te brengen die nieuwe behandelingsopties nodig hebben."

Na een overgangsperiode waarin van de Stolpe zijn activiteiten overdraagt, neemt Stoffels op 1 april volledig de functie van CEO over.

Tijdens de coronacrisis raakte Stoffels bij het grote publiek bekend omdat ook Johnson & Johnson in de race stapte voor een coronavaccin. Eind 2020 sprak hij hier zelf over in "De Afspraak."

Videospeler inladen...

Meest gelezen