Ziekenhuis in Brussel zet per vergissing boosterprikken bij jongeren onder de 18 die op skivakantie willen gaan

In het Valida ziekenhuis in Sint-Agatha-Berchem heeft een moeder bij haar kinderen van 12 en 15 jaar een boosterprik laten zetten. De mama was verbaasd dat het ziekenhuis dat toeliet want de minister heeft nog geen goedkeuring gegeven voor boosterprikken bij jongeren onder de 18. 

"Mijn dochter van 15 en mijn zoon van 12 willen tijdens de krokusvakantie gaan skiën en daarvoor hebben ze een boosterprik nodig", vertelt de mama. "Ik had eerst contact opgenomen met het vaccinatiecentrum, maar daar lieten ze me weten dat ze geen boosterprikken zetten bij jongeren onder de 18. Maar mijn dochter had via een klasgenoot vernomen dat het wel gebeurt in een Brussels ziekenhuis. We zijn dan gisteren naar het Valida ziekenhuis gegaan in Sint-Agatha-Berchem en daar zijn mijn kinderen, net als enkele van hun klasgenoten, zonder problemen geprikt. Er werden zelfs geen vragen gesteld." 

Ik ga contact opnemen met het ziekenhuis om dit te stoppen
Inge Neven - Hoofd Brusselse Gezondheidsinspectie

De vaccinatie is erg opmerkelijk omdat er nog geen goedkeuring voor het zetten van boosterprikken is voor wie onder de 18 is. Inge Neven, hoofd van de Brusselse Gezondheidsinspectie reageert: "Dit kan niet. De besprekingen daarrond zijn nog volop bezig, er is nog niks beslist. Ik begrijp wel de vraag en de bezorgdheid van die ouders. Maar zolang er geen goedkeuring is, kan het niet. Ik ga contact opnemen met het ziekenhuis om het te stoppen." 

"Vergissing"

Ondertussen heeft het Valida Ziekenhuis van Sint-Agatha-Berchem laten weten dat het om een vergissing gaat. Het ziekenhuis gaat het personeel opnieuw op de hoogte brengen van de huidige regels rond de vaccinaties. 

Meest gelezen