Radio 2

Voorbereiding carnaval Halle draait op volle toeren: "We hebben positiviteit nodig"

Steden als Aalst, Binche en zelfs Rio de Janeiro hebben hun carnavalstoeten andermaal geschrapt als gevolg van de coronacrisis. Maar in Halle gaan de voorbereidingen gewoon door. Dat mag van het stadsbestuur. Ze hopen dat de coronabarometer tegen eind maart op geel zal staan. 

Het persbericht dat het stadsbestuur van Halle woensdagavond verspreidde, geeft de carnavalisten hoop. "De voorbije twee jaar was de teleurstelling groot wanneer twee keer op rij beslist werd het evenement af te gelasten. Maar gezien de corona-omstandigheden was dit de meest verantwoorde en enige juiste beslissing", luidt het. 

"Ook dit jaar wordt de situatie onder de loep genomen door verschillende partijen, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen. Het is nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen. Daarom treffen alle partijen momenteel de nodige voorbereidingen alsof het evenement eind maart doorgaat. Weliswaar onder voorbehoud", klinkt het nog in de officiële mededeling. Concreet moet de coronabarometer eind maart op geel staan, anders gaat het feestje niet door. 

Positiviteit

Peggy Van Zeebroeck van carnavalsgroep De Smosjterpotten reageert enthousiast: "Dat is toch wel een positieve boodschap. Maar we hebben nog veel werk. Alles wat klaar lag voor de afgelaste edities, hebben we nog. Maar we moeten sommige kostuums aanpassen aan de kinderen, die intussen wat groter zijn geworden (lacht). En er zijn ook herstellingen nodig aan onze char, want onze praalwagen heeft een hele tijd buiten gestaan. Maar er is volk genoeg om hem op te lappen."

"Dat komt wel in orde. Wij als groep kijken er enorm naar uit. Toen ik de leden gisteravond op de hoogte bracht, waren de groepsleden euforisch. We willen er volop voor gaan. Het is de hoogste tijd om de positiviteit te laten terugkeren", besluit Peggy. 

Beluister hieronder het gesprek met Peggy:

Meest gelezen