Ex-medewerker woonzorgcentrum Park Lane Antwerpen getuigt over wantoestanden: "De directie voert een schrikbewind"

"De directie van rusthuiskoepel Orpea is al erg lang op de hoogte van de wantoestanden in Park Lane Antwerpen." Dat vertelt een voormalige medewerker van het bewuste woonzorgcentrum anoniem aan Radio 2 Antwerpen. "Ze voeren een schrikbewind. Het doet me pijn dat ze nu opnieuw liegen. De bewoners en hun familie verdienen dit niet."

Het Antwerpse woonzorgcentrum Park Lane van de Orpea-groep staat op de zwarte lijst van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De aanleiding zijn verschillende klachten over gebrekkige zorg. Een voormalige medewerkster contacteerde onze redactie omdat ze wil getuigen. "De directeur van Park Lane liegt vandaag nog altijd en dat doet me pijn", zegt Hanne (schuilnaam) die jarenlang werkte in woonzorgcentrum Park Lane.

"Directeur Filip Van de Venster zegt nu dat het toeval was dat er te weinig verpleegkundigen waren toen de zorginspectie langskwam. Maar het probleem was structureel. Ook de regiodirecteur van Orpea was hiervan op de hoogte. Verschillende collega's hebben dat bij hem aangekaart. Maar ze deden niets."

De directie minimaliseert klachten van bewoners en hun familie

Hanne, voormalig verpleegster Park Lane

Hanne reageert omdat ze wil dat bewoners en hun familie weten wat er gebeurt achter de schermen. "Ik ben blij dat de wantoestanden nu eindelijk aan het licht komen. Ik ben een tijdje geleden gestopt in Park Lane omdat het niet strookte met wie ik ben. Ik werd er doodongelukkig en ging er mentaal aan onder door. De directie loog gewoon tegen families die klachten hadden. Ze minimaliseerden alles en van hogerhand heerst er een struisvogelpolitiek. De getuigenis van Maria op Radio 2 Antwerpen over haar gestorven vader kan ik volledig bevestigen."

Beluister het verhaal hier:

Schrikbewind

Ook het beleid op de werkvloer liet volgens Hanne te wensen over. "De huidige directeur voert een echt schrikbewind. Wat er in een verslag van de zorginspectie beweerd wordt, is juist. Verpleegsters die 's nachts de spoed opbelden omdat bewoners hulp nodig hadden, werden terechtgewezen. Dat moesten ze zelf maar oplossen." 

Park Lane benadrukt dat er sinds de inspecties en de klachten extra personeel is aangenomen. 

Meest gelezen